14020815

نیروگاه ری تا دو سال آینده نوسازی می‌شود

نیروگاه ری تا دو سال آینده نوسازی می‌شود

مدیرعامل نیروگاه ری با اشاره به آغاز طرح توسعه نیروگاه ری، گفت: طی دو سال آینده واحد‌های جدید این مجموعه نصب می‌شوند تا یک نیروگاه هزار مگاواتی کلاس اف جایگزین واحد‌های قدیمی این نیروگاه شوند.

حمید بادرستانی در نشستی خبری با بیان این مطلب، افزود: نیروگاه فعلی ری با عمری ۴۷ ساله، ظرفیت اسمی ۸۰۰ مگاواتی و راندمانی ۲۲درصدی دارد که با نوسازی و احداث واحد‌های جدید، یک نیروگاه یک‌هزار مگاواتی با راندمان ۵۵ درصدی جایگزین نیروگاه فعلی خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر راندمان نیروگاه ۲۲ درصد است که با تدابیر در نظر گرفته شده و با اجرای طرح نوسازی این راندمان را افزایش خواهیم داد. البته باید توجه کرد که میانگین راندمان نیروگاه‌های کشور حدود یک تا دو درصد از میانگین راندمان نیروگاه‌های برخی از کشور‌های اروپایی بالاتر است.

وی با اشاره به سیاست تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی به منظور افزایش راندمان، تصریح کرد: بی‌شک این اقدام موجب افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور می‌شود، اما در حال حاضر نیز وضعیت راندمان نیروگاه‌های ایران مطلوب است.

مدیرعامل نیروگاه ری با بیان این‌که در سال ۱۳۵۶ نیروگاه ری ۲۰ درصد کل برق کشور را تولید می‌کرد، اظهار کرد: سهم تولید این نیروگاه به نسبت کل ظرفیت کشور اکنون کاهش یافته، اما با وجود قدیمی بودن نیروگاه با اقداماتی که در حوزه تعمیرات و نگهداشت انجام داده‌ایم توانسته‌ایم تولید خوبی از این نیروگاه داشته باشیم.

بادرستانی با بیان این‌که نیروگاه ری متنوع‌ترین نیروگاه گازی دنیا است، اظهار کرد: در این نیروگاه از پنج فناوری از کشور‌های ایتالیا، بلژیک، ژاپن و کشور‌های دیگر استفاده می‌شود که بعد از ۴۷ سال هنوز در مدار بهره‌برداری قرار دارند که علت آن نیز تعمیرات و نگهداری خوبی است که در این نیروگاه انجام شده است.

وی اضافه کرد: عمر استاندارد یک نیروگاه ۳۰ سال است، اما در این نیروگاه با وجود گذر زمان توانسته‌ایم از ۲۱ واحد با ظرفیت نصب شده ۸۰۰ مگاوات بهره‌برداری کنیم تا جایی که در تابستان حدود دو ساعت برق شبانه‌روز تهران به تنهایی توسط این نیروگاه تامین می‌شود.

 

مدیرعامل نیروگاه ری با اشاره به مصرف سوخت و مسائل محیط‌زیستی نیروگاه ری، تصریح کرد: در نیروگاه ری به هیچ عنوان از مازوت استفاده نمی‌شود و به طور کلی از نظر فنی نیز امکان استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه وجود ندارد.

بادرستانی با بیان این‌که بیش از ۴۵ هزار قطعه و ۱۲۵ تجهیز را با استفاده از دانش متخصصان داخلی تولید کرده‌ایم، گفت: در نیمه نخست امسال ۱.۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در این نیروگاه تولید شده که این به معنای این است که ۷۵ درصد تعهد سالانه را طی این بازه زمانی محقق کرده‌ایم.

به گفته وی سوخت دوم نیروگاه ری گازوئیل است که اکنون به صورت حداکثری ذخیره‌سازی صورت گرفته و تنها در صورت اضطرار از این سوخت استفاده خواهیم کرد، اما تاکید ما روی استفاده از گاز است.

مدیرعامل نیروگاه ری با بیان این‌که میزان خروجی اضطراری نیروگاه ری در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است، ادامه داد: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته ارتقای نیروگاه ری از رتبه ۱۶ به رتبه ۶ رسیده است.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی برق نیوز

مطالب اخیر