بهره برداری از واحد اول نیروگاه کلاس F در پایان سالجاری
فرآیند اجرایی نیروگاه به گونهای برنامه ریزی شده است که واحد اول این نیروگاه در پایان امسال به مدار تولید برسدو از پیک ۹۸ بتوانیم از واحد اول این نیروگاه بهره برداری کنیم.
مجری طرح بازتوانی نیروگاههای شرکت تولید نیروی برق حرارتی در رابطه با آخرین وضعیت پروژه ملی بهره برداری از واحد اول نیروگاه کلاس F گفت: واحد دوم به موازات در سه ماهه اول سال ۹۸ به بهره برداری میرسد.
علیرضا نصراللهی افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی بندرعباس اولین نیروگاه از مجموع ۸ نیروگاهی است که قرار است در قالب قرارداد ۵ هزار مگاواتی بین شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق و شرکت مپنا به صورت نیروگاههای با راندمان بالا و با تجهیز توربینهای کلاس F به معرض ظهور و اجرا برسد.
نصراللهی وجود زیرساختهای موجود در بندرعباس، به ویژه در غرب بندرعباس که هم قطب صنعتی منطقه است و هم نیروگاه قدیم بندرعباس در این منطقه احداث شده است را از اهم دلایل هدف گذاری احداث اولین ساختگاه نیروگاه راندمان بالا با ظرفیت ۹۰۰ مگاوات در بندرعباس خواند و تصریح کرد: عملیات اجرایی آن از اواخر سال ۹۵ بصورت رسمی آغاز و در سال ۹۶ با جدیت دنبال شد.
مجری طرح بازتوانی نیروگاههای شرکت تولید نیروی برق حرارتی عنوان کرد: میزان سرمایه گذاری برای نیروگاه کلاس F بندرعباس در فاز اول بالغ بر ۳۰۰ میلیون یورو برای بخش گازی و بالغ بر ۴۵۰ میلیون یورو در انتهای فاز سیکل ترکیبی بوده است.
نصراللهی با بیان اینکه در زمینه جذب نیروهای متخصص برای نیروگاه کلاس F با توجه به تدابیر شرکت تولید نیروی برق بندرعباس با برگزاری آزمونهای ورودی، اضافه کرد: میزان اشتغالزایی در فاز احداث ۴۰۰ نفر بصورت مستقیم و در بخش بهره برداری ۸۰ نفر در نیروگاه کلاس F مشغول به کار میشوند.
این مسئول با بیان اینکه نیروگاههای راندمان بالا یا کلاس F در سطح استانداردهای نیروگاههای سبز با میزان حداقلی آلایندههای زیست محیطی به ویژه از نظر پساب و گازهای آلاینده قرار دارند، تصریح کرد: یک اصطلاح پساب و یک واقعیت پساب داریم؛ اصطلاح پساب به تمام آبهایی که وارد دریا میشود اطلاق میشود، اما واقعیت این است که در نیروگاه کلاسF هیچ فرآیند شیمیایی روی آب انجام نمیشود.
نصر اللهی افزود: این مهم به این دلیل است که ما آب را فقط برمیداریم و گرم میکنیم و با رعایت استانداردهای زیست محیطی به محل پساب تخلیه میکنیم.
وی با اشاره به اینکه استانداردهای زیست محیطی ایران در زمره بالاترین استانداردهای زیست محیطی دنیاست و نیروگاه مجموعه کلا F این استانداردها را پاس کرده است، افزود: سازمان اداره حفاظت محیط زیست استان هرمزگان مجموعه پروژه را به این سمت برده است که آبگیر جدید نسازیم و از آبگیر موجود استفاده کنیم بنابراین برداشت آب کنترل شده و مدیریت شده است و به همین دلیل پساب نیز باید مدیریت و کنترل شده باشد.
گفتنی است این نیروگاه نخستین واحد نیروگاهی با پیشرفتهترین تکنولوژی دنیا و با همکاری شرکت مپنا و انتقال تکنولوژی توسط شرکت زیمنس آلمان در کشور و در ضلع غربی نیروگاه بندرعباس احداث میشود.
منبع: خبرگزاری برق نیوز