کاهش مصرف سوخت مایع نیروگاه‌های برق کشور/افزایش سهم نیروگاه‌های حرارتی در تولید برق

کاهش مصرف سوخت مایع نیروگاه‌های برق کشور/افزایش سهم نیروگاه‌های حرارتی در تولید برق

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور گفت: میزان مصرف سوخت نیروگاه‌های حرارتی در شش ماهه نخست امسال به وضعیت مطلوبی رسیده و سوخت مایع کمتری نیز مصرف شده است.

محسن طرزطلب در جمع مدیران عامل شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای کشور گفت: با ادامه روند افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی در دولت دوازدهم و برنامه ششم توسعه، راندمان نیروگاهی به ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی افزود: میزان ظرفیت تولید برق حرارتی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.

وی ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی را در پیک سال ۱۳۹۷ حدود ۹۹ درصد عنوان کرد و افزود: این میزان آمادگی نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته و برنامه‌ریزی شده تا در سال آینده نیز این آمادگی تداوم یابد.

طرزطلب اضافه کرد: نیروگاه‌های حرارتی از خرداد تا مرداد ۱۳۹۷ به‌طور متوسط روزانه به میزان ۴۱ هزار و ۹۲۱ مگاوات ساعت نسبت به سال قبل انرژی بیشتری تولید کرده‌اند، در حالی‌که مصرف سوخت این نیروگاه‌ها تنها ۴ درصد بیشتر از سال قبل بوده و بیانگر افزایش راندمان در این حوزه است.

 

* سهم انرژی نیروگاه‌های برق حرارتی از ۹۳ درصد به ۹۶ درصد رسید

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور با بیان اینکه نیروگاه‌های برق حرارتی ۸۱ درصد سهم تولید برق کشور را برعهده دارند و این میزان انرژی سالانه در حال افزایش است، تصریح کرد: سهم انرژی نیروگاه‌های برق حرارتی از ۹۳ درصد در شش ماهه سال جاری به ۹۶٫۲ درصد رسیده‌ است.

طرزطلب وضعیت مصرف سوخت در نیروگاه‌های حرارتی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: میزان مصرف سوخت این نیروگاه‌ها در شش ماهه نخست امسال به وضعیت مطلوبی رسیده و سوخت مایع کمتری نیز مصرف شده است.

 

*راندمان نیروگاهی کشور به ۴۰ درصد افزایش می‌یابد

وی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در صدد هستیم با ادامه روند افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی را در دولت دوازدهم و برنامه ششم توسعه از ۳۷٫۹ درصد کنونی به ۴۰ درصد برسانیم، تصریح کرد: ظرفیت قابل اتکای برق کشور در سال جاری ۵۳ هزار مگاوات بود که حدود ۴۸ هزار مگاوات از این رقم سهم نیروگاه‌های برق حرارتی بوده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور با اشاره به برنامه وزارت نیرو در توسعه ظرفیت نیروگاه‌های جدید به میزان ۵ هزار و ۲۲۳ مگاوات در سال جدید اظهار کرد: انجام تعمیرات به‌موقع نیروگاه‌ها، افزایش ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید تمامی نیروگاه‌های موجود و وارد مدار شدن برخی از نیروگاه‌های کشور از جمله اولویت‌های برنامه‌ریزی شده برای تحقق این برنامه است.

 

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)