راهبردهای مواجهه با آسیب‌های اقتصادی ناشی از کرونا در صنعت برق

راهبردهای مواجهه با آسیب‌های اقتصادی ناشی از کرونا در صنعت برق

سندیکا در یک تحلیل آماری میزان اثرات اقتصادی کرونا بر صنعت برق و راهکارهای جبران این خسارات را شناسایی و به وزارت نیرو و توانیر ارائه داد.

در این تحلیل آماری که با استفاده از “تکنیک ارزیابی کمی ریسک با مراجعه به خبرگان” تهیه شده، بیش از هر چیزی بر این نکته تاکید شده که شرایط اقتصادی بنگاه‌های زنجیره تامین صنعت برق شامل پیمانکاران، مشاوران و سازندگان و تامین‌کنندگان تجهیزات، به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات به شدت بحرانی بوده و شیوع بیماری کرونا که محدودیت و توقف فعالیت‌های متعارف جامعه را در پی داشته، بیش از پیش این صنعت را آسیب‌پذیر کرده است.

بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، زیان وارده به صنعت برق از محل پروژه‌های صنعت احداث حدود ۳ هزار میلیارد تومان و خسارات تحمیل شده به شرکت های تولیدی زنجیره تامین حدود هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین پیش‌بینی شده که این صنعت از محل توقف واردات تجهیزات و مواد  اولیه ۲۰ میلیون دلار زیان از دست رفته و به دلیل توقف صادرات حدود  ۱۰ میلیون دلار سود از رفته خواهد داشت.

علاوه بر این خسارات ناپایداری شبکه و افزایش احتمال بروز خاموشی در کنار تشدید مشکلات نقدینگی و شدت زنجیره بدهی‌ها هم از دیگر پیامدهای منفی شیوع بیماری کرونا است.

به همین منظور سندیکا علاوه بر دو راهبرد کلیدی شامل تسریع در پرداخت مطالبات شرکت‌های زنجیره تامین صنعت برق که رقمی بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورده شده و نیز ابلاغ شرایط فوق‌العاده و برقراری تنفس در قراردادهای جاری، راهکارهای دیگری را نیز به منظور جلوگیری از ایجاد آسیب‌های جبران‌ناپذیر برای فعالان این صنعت عنوان کرده است.

ارائه تسهیلات ویژه در پرداخت دیون بانکی، وجوه مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی، پرداخت کمک هزینه صیانت از اشتغال در صنعت برق، تسهیل در تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی توسط صنایع بالادستی و نیز افزایش تاب‌آوری زنجیره تامین صنعت برق با حمایت از نوآوری در شرکت‌های فناور بخشی از راهبردهای پیشنهادی سندیکا برای مواجهه با آثار اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا است.


لینک دریافت متن کامل گزارش

 

منبع: سندیکای صنعت برق ایران