افزایش مصرف ۱۳۹۰ مگاواتی برق با افزایش یک درجه‌ای دما

افزایش مصرف ۱۳۹۰ مگاواتی برق با افزایش یک درجه‌ای دما

وزیر نیرو میزان رشد مصرف برق را در چند سال اخیر ۵ تا ۷ درصد اعلام کرد و افزود: هر یک درجه افزایش دمای سراسری کشور، حدود هزار و ۳۹۰ مگاوات به اوج بار اضافه می‌کند.

رضا اردکانیان افزود: شدت مصرف برق نشان می دهد که مصرف کنندگان برق، بد مصرف هستند. نکته ای که در این میان وجود دارد این است که اگر این رشد مصرف به همراه رشد و توسعه صنعت و تولید بود می توانستیم این رقم رشد مصرف را منطقی بدانیم، اما با در نظر گرفتن اینکه اغلب مصرف کنندگان برق در شرایط آب و هوایی گرم و خشک ایران دمای محیط خود را بین ۱۷ تا ۱۸ درجه نگه می دارند بی شک نشان از بد مصرفی داشته و در آینده می تواند برای ما ایجاد مشکل کند.

وی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر میزان مصرف تا حدی مدیریت شده است، ادامه داد: با وجود کاهش میزان مصرف برق همچنان میزان مصرف برق بالا است این در حالی است که هر چه بتوانیم میزان مصرف برق را کاهش دهیم می توانیم برق تولیدی کشور را صرف بخش تولیدی، صنعتی و کشاورزی کنیم حتی می توانیم میزان برق صرفه جویی شده را به حوزه صادرات اختصاص دهیم.

به گفته این مقام مسوول طی ۶ سال اخیر حدود ۱۱۰ هزار کیلومتر خط انتقال فوق توزیع و شبکه توزیع در کشور ساخته شده است، که این اقدام وسیع عمدتاً با منابع داخلی و از محل پول قبض برق پرداختی توسط مردم احداث شد.

اردکانیان با بیان اینکه تلاش هر ساله وزارت نیرو برای تامین برق مربوط به یک بازه چند ساعته در دوران اوج مصرف است، افزود: در سال آبی گذشته کاهش چشمگیر بارندگی‌ها موجب شده بود تا در فصل تابستان با کاهش چهار هزار مگاواتی تولید نیروگاه‌های برقابی و مشکل تامین برق در کشور مواجه شویم. مسائل پیش آمده در تابستان سال گذشته موجب شده بود تا از مردادماه ۹۷ برنامه‌ریزی برای عبور موفق از پیک تابستان ۹۸ در دستور کار قرار بگیرد. نحوه برنامه‌ریزی‌ها نیز بر اساس شرایط سال آبی ۹۶-۹۷ طراحی شده بود؛ یعنی در سال آبی جاری با کاهش بارندگی‌ها و کمبود تولید نیروگاه‌های برقابی مواجه خواهیم شد.

وزیر نیرو اظهار داشت: پیش‌بینی ما کمبود هشت هزار مگاواتی تولید برای سال ۹۸ بوده است ولی خوشبختانه با وقوع بارندگی‌های بسیار مناسب در سال آبی جاری حدود چهار هزار مگاوات کمبود ناشی از کم بارشی و کاهش تولید برق در سدهای مخزنی مرتفع شده است. در این بین کسری چهار هزار مگاواتی تولید به همراه افزایش مصرف غیرمتعادل برق ممکن است در تابستان امسال مشکل‌ساز شود بنابراین سعی شده است تا تعدادی از واحدها زودتر به مدار بیاید و با همکاری مردم بتوانیم تابستان ۹۸ را بدون خاموشی طی کنیم.

اردکانیان تاکید کرد: اگر رشد مصرف تابستان امسال ما نسبت به سال گذشته از مرز ۲.۵ درصد عبور نکند امیدواری زیادی وجود دارد که تابستان امسال را بدون خاموشی سپری کنیم. در تابستان امسال تا حدودی گرما زودتر شروع و مقداری هم فراگیر است. هر یک درجه افزایش دما اگر سراسری باشد حدود هزار و ۳۹۰ مگاوات به اوج بار اضافه می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری مهر